Yannick | Thuis leren leren.

Yannick zit in de Havo/VWO brugklas en volgt 8 weken de cursus ‘Thuis leren leren’ om te leren zijn huiswerk goed te plannen en op een goede manier te leren. Yannick wordt begeleid door studiecoach Bas. Om ook andere leerlingen een idee te geven hoe dat gaat, mogen wij Yannick en Bas – op een afstandje – volgen, zij zullen ons een aantal keer vertellen over hun ervaringen en af en toe zullen we een stukje filmen, zodat anderen kunnen zien hoe dat gaat: online huiswerkbegeleiding!

4 februari: Yannick begint volgende week met Thuis leren leren. Vandaag stelt hij zich voor en vertelt hij wat hij ervan verwacht! (2.24 min)

7 maart: Na drie weken huiswerkcoaching, vertelt Yannick wat hij van Bas leert en hoe hij dat ervaart. In de video zijn Yannick en Bas te zien tijdens een les. Om een idee te geven hoe zij contact hebben. En een idee te geven van wat er in de cursus ‘Thuis leren leren’ aan de orde komt. (3.19 min)

Gedurende het traject worden per vak verschillende strategieën toegepast en geanalyseerd. Aan de hand van behaalde resultaten wordt gezocht naar een goede manier van leren voor die leerling.