Geschikt voor virtueel klaslokaal?

Om gebruik te kunnen maken van een virtueel klaslokaal worden er geen speciale eisen aan uw computer gesteld. Iedere computer met een internetverbinding kan gebruikt worden. In de mail, ontvangt u van ons een ‘class link’. Als uw kind daarop klikt, wordt hij of zij vanzelf naar de virtuele klas geleid.

Voor een betere geluidskwaliteit en om echo te voorkomen kan het handig zijn ‘oortjes’ bij de hand te hebben.

Wifi

Als u in huis gebruik maakt van een wifi-verbinding, laat uw kind dan een plek in huis kiezen waar het wifi-signaal goed is. Als u in huis meerdere wifi-netwerken gebruikt, laat uw kind dan – op de plek waar hij of zij zit – het sterkste netwerk selecteren. Soms wordt dat vergeten als een laptop op verschillende plekken in huis wordt gebruikt. We raden aan om een kwartier voor de sessie begint, naar de klas te gaan. Om de verbinding te checken en de webcam en het geluid goed in te stellen.

Welke browser?

Sinds november 2017 hebben we twee versies van de virtual classroom ter beschikking. De nieuwste versie werkt op dit moment met de browsers Firefox en ChromeFirefox is gratis hier te downloaden.

In sommige gevallen gebruiken we de eerdere versie van de software, dan kunnen Firefox, Safari of Internet Explorer gebruikt worden.
Als op uw computer Windows is geïnstalleerd, download dan de WizIQ App voor Windows. Nadat u dat gedaan heeft, wordt deze App vanzelf gestart als op de ‘class link’ wordt geklikt.

iPad

Via de iPad zijn de mogelijkheden in de virtuele klas niet zo uitgebreid als wanneer uw kind via een laptop of desktop naar de virtuele klas gaat. Wij raden daarom aan een laptop of desktop te gebruiken.

Schermafbeelding 2015-02-05 om 10.12.45Als uw kind een iPad wil gebruiken voor de begeleiding, download dan de WizIQ app via iTunes.

 

Wilt u uw computer meteen checken voor gebruik van het virtuele klaslokaal, doe dan de systeem check van WizIQ door op het WizIQ logo te klikken.