Bijles mét aandacht voor het leerproces.

Online Huiswerkcoach verzorgt ook bijlessen. Ook voor de bijlessen vinden we het essentieel dat er – natuurlijk naast veel vakinhoudelijke uitleg en oefening – steeds aandacht is voor het leerproces zelf. Het heeft in onze ogen niet zoveel zin om alleen pleisters te plakken oftewel kennishiaten te vullen, als voor de volgende toets niet op een goede manier geleerd wordt en nieuwe kennishiaten weer makkelijk ontstaan.

We verzorgen op het moment bijlessen Wiskunde (alle varianten), Natuurkunde, Scheikunde, Biologie, Economie, Bedrijfseconomie (M&O), Nederlands, Engels, Grieks en Latijn. Vraag ook gerust naar bijles in andere vakken!

Annelot Natuurkunde bijles 1

Klik op de foto voor een impressie van een bijles natuurkunde

Ervaringen.

Annelot volgt natuurkunde bijles. Haar eerste voldoendes zijn binnen en haar schoolleerkracht heeft aangegeven dat hij bij haar ontwikkeling ziet in haar toetsresultaten: naast kennisvragen, beantwoordt ze nu ook toepassingsvragen goed.

Annelot heeft uitgebreid verslag gedaan van haar eerste bijlessen van haar studiecoach Robert: “Om te ontdekken waar ik de fout in ga bij natuurkunde stuurde Robert mij vooraf een inschattingstoets. De toets bestond uit een deel algebra, kennis en inzicht. Volgens Robert een smerige toets waarin vragen werden gesteld die ik niet kan weten, antwoorden werden gegeven bij de instructies om te testen of ik goed lees en werd gekeken of ik de hoop opgaf of doorging. Ik vond het zeker een pittige toets en was bang dat ik bijna elke opgave fout had. Toch bleek dat erg mee te vallen. Vandaag hebben we de toets besproken en Robert was positief over mijn resultaat. Ik had maar een paar foutjes gemaakt die volgens hem makkelijk getraind kunnen worden. Hij vertelde waar ik de fout in ging, maar ook in welke onderdelen ik juist heel goed was. Dat vond ik heel fijn. Hij legde uit waar ik volgens hem moeite mee had: ik vergeet vaak de ‘waarom’-vraag te stellen, waardoor ik in het wilde weg maar een paar getalletjes pak en die in een formule zet. Terwijl als ik die ‘waarom’-vraag wel zou stellen, ik veel beter zou kunnen zien waar ik mee bezig ben en waarom het logisch is dat een bepaalde vraag gesteld wordt. En dat is precies waar ik bij de toets altijd de fout in ga, bedacht ik me op dat moment. Robert gaf me de volgende ‘huiswerkopdracht’: Als je een vraag niet snapt.. 1. Schrijf je alle termen op die in de vraag voorkomen 2. Leg je uit wat die termen zijn/hoe de vergelijkingen werken 3. Lukt dat niet? Opzoeken op internet! 4. Lukt dat niet? Direct Robert mailen met een genuanceerde vraag. De volgende bijles zal hij dan zo uitgebreid mogelijk het antwoord op mijn vraag geven.”

Meer ervaringen? Lees verder ..